Harkány

Harkányfürdő Dél-Dunántúlon, Baranya megye déli részén, Pécstől 25 km-re a Tenkes déli lábánál fekszik. Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb fürdőhelye, hangulatos kisváros. Több mint száz esztendeje itthon és külföldön is ismert, keresett gyógy- és üdülőhely. A harkányi gyógyvíz egész Európában egyedülálló. Az itt feltörő kénes termálvíz oly gazdag a különböző hatóanyagokban, mintha a természet csakis az ember gyógyítására fakasztotta volna. Pihenni, kikapcsolódni, gyógyulni vágyó turisták ezrei keresik fel egész évben kedvező természeti adottságainak köszönhetően. Családosoknak is ideális üdülőhely, kiváló szolgáltató-központokkal, remek gasztronómiai élményekkel és vásárlási lehetőségekkel.

SZABADIDŐS PROGRAMOK

A strand- és gyógyfürdőn túl, a szabadidő eltöltésének széles választéka biztosít kellemes pihenést. A hangulatos, zenés vendéglők, csárdák mellett kikapcsolódást, színvonalas szórakozást kínálnak az egész évben megrendezésre kerülő programok: fesztiválok, kiállítások, hangversenyek, táncházak és bálok, koncertek, gyerekműsorok, sportversenyek.

Ízelítő a színes programok köréből: Ördögűző napok, Hímes tojás napok, Májusfa-állítás majd kitáncolás, Pünkösdi Zenés Fesztivál, Fürdőfesztivál, Augusztusi Hosszú Hétvége, Harkányi Szüreti Fesztivál, Sörfesztivál, Zsírosdeszka Fesztivál, Októberfeszt, Harkányi Szabadegyetem.

A fürdő

A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 1823 óta vannak írásos emlékeink a Harkányi gyógyvíz jótéteményeiről. Kitűnő természeti adottságainak, a víz gyógyhatásának és pompás környezetének köszönhetően, hosszú ideje csak a "Reumások Mekkája"-ként emlegetik a várost. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már több mint egy millió vendéget fogad évente. Magától értetődően Harkány nem csak a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőket, hanem a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, minden korosztályt minden évszakban. A 13,5 hektáros ősparkban 7.600 m2 vízfelület, 5.000 m2 fedett pihenőterület, 3 gyógy és 5 strandmedence, látványfürdő (2 jacuzzi, 2 pezsgőmedence, 2 szauna, 2 gőzkabin ) várja a vendégeket! A csaknem 3000 négyzetméternyi vízfelületet kínáló gyógymedencéket ülőpados formában alakították ki - mindemellett, a 110-160 centiméteres vízmélység lehetővé teszi a felszabadult mozgást. A medencék nyáron 26-33 °C-os, míg télen 33-35 °C-os állandó vízhőfokkal várják a gyógyulni, pihenni vágyókat. Népszerű és díjtalan szolgáltatás a hét minden napján, napi két alkalommal igénybe vehető gyógytornász által vezényelt zenés vízi torna.

A VÍZ, amely testet, lelket gyógyító

Az 50-70 méteres mélységekből feltörő, átlagosan 62°C hőmérsékletű, Európában egyedülálló összetételű gyógyvizet közel 200 esztendeje eredményesen alkalmazzák számos betegség gyógyítására: emésztőrendszeri, mozgásszervi, egyes nőgyógyászati és bőrgyógyászati betegségek, különösen a pikkelysömör (psoriasis) kezelésére. Hasonló összetételű és hatású gyógyvíz a világon még két helyen található, közülük Európához a Holt-tenger van a legközelebb. A gyógyvíz legfontosabb ásványi anyaga a karbon-szulfid, amely a gyógyvízben oldott állapotban van jelen. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktív a szervezetbe jutása, felszívódása 150-szeres egyéb kénvegyületekkel összehasonlítva.

TOVÁBBI LÁTNIVALÓK

- Zsigmondy-sétány és park (Szabadtéri színpad)
- Jézus Szíve Katolikus templom és templomkert
- Református templom
- Harka kút
- Országalma csobogó

NTAK regisztrációs szám:

MA23055495


Copyright © MENTA APARTMAN 2015-2024

Design: MENTA TEAM